Villa Bonair

Paradijselijk leven met de passaatwind

Vlakbij de kust van Bonaire staat deze prachtige villa, die is georganiseerd rondom een ruim zonneterras met zwembad. De woning heeft twee hoofdvolumes in een L-vorm. Er is slim gebruik gemaakt van het lichte hoogteverschil in de kavel, waardoor de leefruimtes lager liggen dan het straatniveau. Bij thuiskomt daalt u af naar de intieme verblijfsruimtes rondom het terras.

Het grootste volume loopt van noord naar zuid en bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende ruimtes en functies. Elke ruimte is voorzien van grote openingen richting het oosten en westen. Hierdoor kunt u de passaatwind vrijwel altijd voelen. Zo is het zelfs in de warmste maanden comfortabel.

De ruimtes zijn voorzien van louvres met lamellen. Hiermee kan de passaatwind worden gereguleerd en afgestemd op de individuele behoefte.

Het centrale punt in de woning is de ruime woonkeuken, die door de grote vouwpui als één geheel voelt met het terras ernaast. Een groot overstek biedt beschutting tegen zware tropische regen en brandende zon, terwijl het volledig vrije uitzicht behouden blijft. Ook hier zorgt de wind voor natuurlijke verkoeling.

De woning is volledig gestukt in een lichte aardse kleur wit, geïnspireerd door kleuren uit de lokale natuur. De houtconstructie, kozijnen en louvres zijn gemaakt van vergrijsd cederhout. Die geven de woning zijn pure en stoere uitstraling. Lokale koraal-zandstenen tegels, met prachtige texturen en tekeningen, komen terug in heel de woning. Het dak is voorzien van terracotta dakpannen met veel kleurschakering die goed opgaan in de architectuur van de omgeving.

Aan de voorzijde van de woning is een ruimte die gebruikt kan worden als garage of berging voor duikuitrusting en surfspullen. De ruimte is ook groot genoeg om in te richten als gastenverblijf.

Impressie buitenzijde van Villa Bonair
Plattegrond van Villa Bonair

“De houtconstructie, kozijnen en louvres zijn gemaakt van vergrijsd cederhout. Die geven de woning zijn pure en stoere uitstraling.”

Schets van Villa Bonair
Impressie uitzicht Villa Bonair

Locatie

Bonaire, Caribisch Nederland

Opdrachtgever

Vertrouwelijk

Jaar

2021

Laten we samen uw wensen in kaart brengen
+31 (0) 6 29 25 86 37
info@patinaarchitecten.com