Aanpak

Patina Architecten wordt graag zo vroeg mogelijk betrokken bij een project. Als architecten kunnen we dan een optimaal ontwerp realiseren en sparringpartners zijn tijdens het hele proces tot en met de oplevering.

Onze aanpak

De ontwerpopgaves gaan wij aan met enthousiasme, aandacht en zorgvuldigheid

Onze aanpak

Dit doen wij met de kennis en kunde van vandaag en morgen, in een proces van grof naar fijn, van niets naar iets. Onze kracht is dat wij in staat zijn gedurende het gehele ontwerpproces samen met de opdrachtgever de wensen en ambities te verkennen, verbeelden en inzichtelijk kunnen maken. Voordeel is dat opdrachtgevers op basis hiervan bewuste ontwerpbeslissingen kunnen nemen, waardoor we het beste kunnen halen uit de wensen en ambities van onze opdrachtgevers en eventuele beperkingen en mogelijkheden.

Wij werken samen met verschillende opdrachtgevers, voorafgaande aan een opdracht inventariseert Patina Architecten hoe wij onze opdrachtgevers het beste kunnen ondersteunen en begeleiden. Professionals binnen het vakgebied zoals ontwikkelaars, gemeentes en corporaties hebben uiteraard minder en of een anderen vorm van begeleiding nodig dan een particulier, CPO of coöperatie.

Hetzelfde geldt voor het soort ontwerpopgave en context. Gaat het om een aanbouw, verbouw, transformatie, herbestemming, monument of nieuwbouw? Een interieur, woning, vakantiehuis, appartementencomplex of een stedenbouw? Elke opdracht is uniek en vraagt een eigen aanpak, wij ontwerpen van stoel tot stad.

We zijn betrokken en voelen ons verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Daarom begeleiden wij onze opdrachtgevers van niets tot iets. Op deze manier zijn wij in staat zorg te dragen dat de wensen en ambities van de opdrachtgever gewaarborgd blijven gedurende het gehele traject van ontwerpproces, bouwaanvraag, bouwvoorbereiding, prijs en contractvorming, uitvoering en oplevering.

Samenwerken zit in ons DNA, als bedrijf kan je niet altijd alle kennis en kunde in huis hebben. Als een spin in het web hebben we verschillende specifieke samenwerkingspartners om ons heen. Wij brengen alle kennis en kunde samen en managen dit gedurende het gehele proces.

Patina Architecten is lid van de BNA, Branchvereniging Nederlandse Architectenbureaus en hanteert daarbij de BNA-gedragscode verantwoordelijkheid, integriteit & professionaliteit. Op deze werkzaamheden is de DNR 2011 van toepassing, waarin de rechtsverhouding tussen opdrachtgever en architect wordt omschreven.

Laten we samen uw wensen in kaart brengen
+31 (0) 6 29 25 86 37
info@patinaarchitecten.com